Hej!

Denna vecka har det varit författarbesök av Thomas Halling. Thomas skriver ofta korta lättlästa böcker med innehåll som är intressant även för äldre barn. Vi har arbetat mycket med Thomas böcker inför besöket. Vi har läst en högläsningsbok som heter ”Eddie 12 och hon som heter Elsa” som eleverna gillade väldigt mycket. Eleverna har också arbetat i par med läsning och läsförståelsefrågor och skrivit bokrecensioner. Det var en trevlig stund med Thomas Halling som berättade om sitt författarskap och böcker på ett sätt som verkligen fångade eleverna. Han tyckte också att eleverna var väldigt duktiga, kloka och trevliga att prata med.

Vi har kommit igång med vår experimentlåda i No. Eleverna utför och undersöker olika uppdrag med el, som till exempel att koppla en glödlampa med ett batteri eller testa vilka material som leder el. Eleverna tycker det är kul att få pröva sig fram och upptäckarglädjen är stor.

I So har vi nästan tagit oss igenom vikingatiden och tar sikte på medeltiden. I april kommer det bli en medeltidsvandring i samarbete med Linköpings domkyrka som jag tror eleverna kommer att tycka om och lära sig mycket av.

På måndag 13/3 och tisdag 14/3 är det studiedagar. Det glömde jag bort när jag gjorde engelskläxan så vi kollar av den på onsdag istället.

Trevlig helg!

 

Med vänlig hälsning Evelina