Hej!

På fredag 28:e april har vi friluftsdag i samarbete med scouterna. Vi kommer vara ute hela dagen och ha olika typer av fysisk aktivitet och samarbetsövningar. Vi kommer få med oss matsäck som skolan ordnar. Det kommer bli kalla pannkakor med sylt. Ni behöver alltså inte tänka på att skicka med era barn något fika eller egen matsäck, men man kan ta med en vattenflaska och en frukt. Era barn kommer behöva ha på sig kläder efterväder och bekväma skor. Tänk på att vi ska vara ute hela dagen även om det regnar och blåser kallt.

Darek informerar om att från och med 2:a maj kommer det att vara uteidrott så från och med då behövs kläder och skor som passar för idrott ute.

Det har kommit fram under våren i samtal med eleverna att det är lite grupperingar i klassen som gör att vissa känner sig utanför. Vi arbetar därför just nu extra mycket med vår gemensamma värdegrund. Vi pratar mycket om att alla har ett stort ansvar att se till att alla i klassen trivs och mår bra. Det är inte lika valfritt vem man umgås med i skolan som det är på fritiden. Prata gärna hemma kring de frågor och funderingar som kan tänkas komma upp och återkoppla till mig om det kommer upp något särskilt som är bra för mig att veta om.

Vi bestämde tillsammans att vi har månadsprat den 2:a och 5:e maj. Halva gruppen redovisar alltså på tisdagen och andra halvan på fredagen vecka 18. Alla ska vara redo att hålla sitt månadsprat på tisdagen.

Vi kommer få en lärarstudent som ska vara i klassen i fyra veckor. Hon heter Lim Zi Hui och är från Singapore. Hon går sitt andra år på lärarutbildningen i Singapore och hennes ämnen är kinesiska och utomhuspedagogik. Det ska bli riktigt roligt och spännande och kommer vara ett utmärkt tillfälle att träna sig att tala engelska. Jag fick reda på att hon kommer i måndags och hon kommer redan nästa vecka, så här går det fort i svängarna!

Med vänlig hälsning Evelina