Hej!

Terminen rullar på och snart är det påsklov. Hela vecka 15 är ledig även måndag 17/4 som är en röd dag. Eleverna kommer till skolan som vanligt kl. 8.00 på tisdag 18/4.

I SO håller vi på med att avsluta vikingatiden och ska starta igång nästa epok som är medeltiden. Det gör vi genom att gå en spännande medeltidsvandring i domkyrkan redan imorgon, tisdag 4/4. Vi äter lunch här på skolan lite tidigare än vanligt och promenerar tillsammans ner till domkyrkan så att vi är där 12.30-13.30. Sedan går vi gemensamt tillbaka till klassrummet för att sammanfatta våra intryck och avsluta dagen kl.14.10 precis som vanligt.

Vi kommer även att hinna med ett stråk av religion nu i vår. Vid tre tillfällen i april kommer instruktörer inom bibeläventyret till vårat klassrum. På ett lustfyllt och interaktiv sätt kommer vi få lära oss mer om bibeln, den här terminen har vi fokus på gamla testamentet.

Vi ska testa någonting som de andra klasserna i 4-5 har arbetat med som heter Månadsprat. Det går ut på att eleverna ska förbereda en presentation på 3-5 min om något de själva tycker är roligt och intressant. De förbereder sig och tränar hemma, men vill någon ha hjälp av mig så finns det möjlighet att stanna kvar en liten stund någon dag efter skolan. Man kan visa en Power Point, ha med en bild eller ha någon rekvisita att prata utifrån. Det här gör vi för att eleverna ska träna sig och känna sig trygga i muntlig framställning. Eleverna i de andra klasserna har tyckt att det här upplägget har varit väldigt lyckat. Vi har inte bestämt något datum (eleverna ska få vara med och bestämma) men jag tänker mig att vi delar gruppen i två och har två olika redovisningsdatum i slutet av april. Jag bifogar instruktionerna så att ni kan klura på ämne, och kanske till och med träna, hemma under lovet.

Jag kommer inte lämna ut någon ny läxa i engelska imorgon. Det kommer bli lite kort om tid till att gå igenom ny läxa för vi behöver ändra om lite i schemat i och med medeltidsvandringen. Sedan börjar eleverna direkt på tisdag när läxan normalt sett ska redovisas och då är det lätt att man har glömt eller varit bortrest över lovet. Så nästa läxa blir till veckan därpå som är 25 april. Jag har meddelat läxhjälpen att 4b inte har någon läxa i engelska.

Det kommer vara en friluftsdag fredag 28 maj i samarbete med scouterna. Mer info kommer när det närmar sig.

Det blev en lång uppdatering om vad som händer i vår, ha det så skönt i vårsolen när den tittar fram!

 

Med vänlig hälsning,

Evelina

Månadsprat