Tornhagsskolan4B

Klassblogg

Vad har hänt i vecka 40?

sagateatern

Teater

Idag gick vi till teatern kl.9.45. Vi gick till Saga-teatern. Vi kollade på ”Skönheten och odjuret”. Det var tre skådespelare som var med. De ramlade väldigt ofta i teatern och det var kul att kolla på teatern, med andra ord SUPER kul! Vi länkar deras sidor på nätet:

http://www.teaterimba.se

Facebook: imba@teaterimba.se

Sedan gick vi till skolan och åt lunch.

DET VAR JÄTTEROLIGT! 🙂

Invigning för hållbar utveckling

Vi har gjort olika länders flaggor. På invigningen sjung vi ”We are the World” och viftade med flaggorna. Alla klass på låg- och mellanstadiet samlades mellan matsalen och idrottshallen. Temat på hållbar utvecklings-projektet är ”Världens barn”. Vi i 4:an ska jobba extra med kläder och konsumtion.

Popcornkärnor

Förra veckan (vecka 39) så började vi med popcornkärnorna. När man kommer in efter en rast och är tyst och har lagt ner sina grejer så får man en popcornkärna som vi samlar i en burk. Vi gör det här för att det ska bli arbetsro och att alla är med och lyssnar. Vi har fem sekunder på oss att vara med och fokusera. Vi ska fylla burken ganska full, sedan ska vi få göra något kul. Belöningen är inte helt bestämd, men vi har pratat om att fika och kolla på film. Hittills har det gått ganska bra.

Matematik v. 40

Denna veckan har vi laborerat med tändstickor. Vi har  också börjat på ett nytt kapitel i matteboken. Mest har vi jobbat med multiplikationshäften och papper. Det nya kapitlet är på sidan 22-23 i matteboken. Där kommer multiplikation och division. Vi har arbetat med tal och uttryck på våra White boards.

SO och NO 

Vi i klassen håller på att kolla på Geografens testamente. Och det handlar om två vuxna personer som är ute och reser i Sverige och letar efter skatter. Vi håller på att skriva om svampar. De kan vara giftiga eller inte giftiga. Vi lär oss om olika landskap. Vi har nu börjat i norra delen av Sverige. Vi har pratat om renen och skrivit. Vi har också pratat om rovdjur och bytesdjur.

 

Trevlig helg!

Klass 4B

« »

© 2017 Tornhagsskolan4B. Tema av Anders Norén.