Tornhagsskolan4B

Klassblogg

Veckobrev v.46

Hej!

Den här veckan har vi kommit igång ordentligt med arbetet i lärande för hållbar utveckling. Temat för hela skolan är världens barn och årskurs 4 ska fördjupa sig i konsumtion av kläder. Vi har denna veckan pratat om vad hållbar utveckling innebär, varför konsumtion av kläder har en negativ påverkan på miljön och hur det påverkar socialt och ekonomiskt. Det här kommer vi fortsätta med kommande veckor och ha särskilt fokus på vad vi kan göra för att påverka. Prata gärna hemma om hur man kan göra ekonomiskt, ekologiskt och socialt hållbara val som konsument. Exempel på detta kan vara att bara köpa de kläder som man verkligen behöver, ta hand om sina kläder och inte tvätta mer än nödvändigt så att kläderna håller längre, köpa begagnat på second hand, återbruk och återvinning.

 

Idag fredag var vi på Folkungaskolan som satte upp en musikal om 1500-talet. Det var mycket trevligt och kommer ge en bra förförståelse när vi kommer arbeta om denna period i historia.

 

Det går både löss och magsjuka på skolan. Kamma håret och titta i hårbotten på era barn hemma och prata om att det är viktigt att tvätta händerna noga så slipper vi onödig spridning.

 

Veckans engelskläxa är till tisdag 22/11. Jag har upplevt att eleverna tycker att tisdag till fredag har varit för kort tid för att träna in glosorna ordentligt. Från och med nu kör vi från tisdag till tisdag så att man har chansen att öva lite varje kväll i en vecka. Påminn och hjälp era barn att repetera många gånger, hellre än att lägga mycket tid vid ett tillfälle.

 

Nästa vecka går vi till domkyrkan på fredag (25/11) för lite adventsfirande. Det här är till för att få en mysig stund tillsammans och uppleva svensk tradition och kultur. Vi får även uppleva domkyrkan som vi kommer prata mycket om i egenskap av viktig byggnad inom både religionskunskap och historia. Ingen elev kommer att tvingas delta i bön eller psalm. Skolan ska vara konfessionsfri och det gäller även vid detta tillfälle. Om ni föräldrar eller elever har önskemål om att inte behöva delta (av religiösa eller andra skäl) måste ni kontakta mig på förhand. Då kommer annan undervisning ordnas på skolan.

 

Trevlig helg!

Evelina

huvudloss-information

« »

© 2017 Tornhagsskolan4B. Tema av Anders Norén.